Lunneryds Bryggor & Flottar

Vi bygger flottar och flytbryggor och levererar dessa över stora delar av landet. Allt från små badflottar till stora transportflottar. Ofta bygger vi flotten/bryggan direkt på vårt släp och levererar sedan själva. Vi bygger alltid, oavsett storlek, i NTR-klassat tryckimpregnerat virke. Trallvirket är som standard 28 x 120.

 

Olika längder

Pontonerna vi bygger med är 1,8 och 2,4m så vi kan erbjuda flottar i längder på 1,8m, 2,4m, 3,6m, 4,8m, 5,4m osv. Detta gör byggnationen och storleken mycket flexibel. För ökad flytförmåga och säkerhet kan vi också bygga en trimaran eller fyrmaran. Vill man ha en bastuflotte kan vi lägga in balanspontoner i ena änden för ökad flytkraft. Standardbredden är 2,5m men kan ändras efter önskemål.
Många väljer också att bygga sin egen flotte, mycket eftersom våra pontoner är så lätta att jobba med.

Våra flottar tål infrysning och kan ligga i året runt.

 

Samarbete med Trollhättan Stad

Våren 2016 blev vi kontaktade av Trollhättans Stad som ville ha en flotte som skulle gå över älven mellan  Spikön och Strandgatan mitt i stan. Det var ett riktigt specialbygge bl.a. eftersom golvet skulle vara 105cm över vattenytan och den skulle vara så handikappvänlig som möjligt. Föraren kunna sitta nära vattnet för att kunna sköta motorn och ändå ha bra överblick både över flotten och trafik på älven. Den var tvungen att gå mycket lätt i vattnet eftersom Trollhättan, som miljöstad, ville att den skulle drivas av en elmotor.

Vi började skissa på en flotte som vi sedermera byggde med de pontoner vi säljer. Dessa går lätt i vattnet och har bra bärighet. Pontonerna är 100% täta och innehåller bara luft, så flotten håller sig på samma höjd år efter år.

Flotten finns idag på plats och går i daglig trafik.

Som infödd Trollhättebo blev jag extra stolt och glad över att vi fick förtroendet att bygga denna flotte.

/Nicklas Lunneryd

Handla i vår webbutik!

Nu kan ni handla produkterna; pontoner, beslag etc i vår egen webbutik här på Lunneryds.se